Midden november eindigt de eerste seizoenshelft van de outdoor competitie. De tweede seizoenshelft start terug op in februari.
We bieden tijdens de winterstop zowel indoor als outdoor hockey aan.

Indoor hockey

De voorbije jaren nam het overgrote deel van onze jeugdleden deel aan zaalhockey. Het is immers de ideale manier om je conditie op peil te houden en technische vooruitgang te boeken. Hoewel indoorhockey een sport op zich is, zorgt het ook voor progressie op het veld.

We hopen dat we na een jaar zonder indoor opnieuw een volwaardig zaalhockeyseizoen kunnen afwerken. Uiteraard blijven we afhankelijk van eventuele Covid-maatregelen van de overheid.

Deelnemen aan het indoorseizoen is géén verplichting. U bent dus vrij om individueel te beslissen of uw kind zal deelnemen aan het indoorseizoen of niet. Omwille van organisatorische redenen vragen we wel om hier goed over na te denken. We verwachten dat iedere speler en speelster die zich nu inschrijft, ook daadwerkelijk zal meespelen.

Inschrijven kan vanaf U9.

Afhankelijk van het aantal inschrijvingen zullen de teams worden samengesteld. Aangezien indoorhockey 6x6 wordt gespeeld, kan het zijn dat de indoorteams een andere samenstelling kennen dan de outdoorteams. (Indien nodig worden er selectietrainingen georganiseerd voor de teams die op nationaal niveau competitie spelen).

Elk team zorgt voor een manager, een coach (de club voorziet enkel voor ploegen die nationaal spelen een trainer-coach) en een gediplomeerd zaalscheidsrechter. Het indoor scheidsrechterdiploma dient men te behalen middels de online toets op Drillster.

De spelers vanaf U14 leggen voor 20 november de test over de indoorregels af via Drillster.

De trainingsuren en -dagen kunnen afwijken van het outdoor-trainingsschema. We publiceren het trainingsschema begin oktober.

Voor zaalhockey is specifiek materiaal vereist: een indoorstick, indoorhandschoen en zaalschoenen.

Wedstrijdkalener

Wie zich inschrijft voor indoorhockey, betaalt 150 euro voor 2 zaaltrainingen per week + competitie in het weekend.

Inschrijven kan voor 26 september 2021 de inschrijf-button onderaan deze emai of via de website.

Wie vragen heeft, kan terecht bij de verantwoordelijke voor zaalhockey bij Stix: Ann Houbrechts, zaalhockey@hasseltstix.be.

 

Outdoor hockey

Iedereen die niet inschrijft voor de zaalhockey kan 1x per week buiten blijven trainen.

Voor de jongens en meisjes van U5 – U6 – U7 en U8 is er nog geen indoorcompetitie. Deze teams kunnen tijdens de winterstop ook 1x per week buiten blijven trainen.

Deze trainingen zullen doorgaan op woensdag of op vrijdag. Inschrijven is niet nodig. Het trainingsschema verschijnt tijdens de maand oktober op onze website.

 

 

INSCHRIJVEN