Hasselt Stix stelt voor:
Jérôme Dekeyser Hockeykamp van 6 tot 10 juli!

Gesponsord door

Eindelijk is het zover ! Hasselt Stix Hockeyclub gaat opnieuw van start met de trainingen.

We zijn super verheugd om na een lange periode van lockdown in vol ornaat het hockeyterrein te mogen betreden en –oh yeah !- onze ploegmaats in levende lijve te zien .

Zonder de pret te willen bederven, benadrukken we van meet af aan dat deze opstart noodgedwongen beperkt is. We moeten immers rekening houden met talrijke regels uitgevaardigd door de bevoegde overheden en richtlijnen van de KBHB en de VHL. Er gelden ook specifieke afspraken opgelegd door de Stad m.b.t. het gebruik en de toegankelijkheid van het sportcentrum in Kiewit.

Het bestuur van de club keurt een bijzonder intern reglement goed dat van toepassing is voor alle leden met als doel de hockeytrainingen te kunnen laten doorgaan in overeenstemming met de geldende regels en richtlijnen ter bescherming tegen de verspreiding van het Covid-19 virus.

Onze betrachting is om voor iedere ploeg minstens één training per week te organiseren. Door de opgelegde maatregelen i.v.m. het maximum aantal toegelaten spelers per veld is dit geen gemakkelijke puzzel. Na overleg met de sportdienst van de Stad Hasselt huren we bijkomend ook het tweede terrein om de doelstelling te kunnen realiseren. Hier vinden jullie het uurrooster van de trainingen per ploeg . Dit rooster geldt in principe tot 30 juni 2020.

Onze sportcommissie heeft specifieke (‘corona-proof’) trainingsoefeningen uitgewerkt. We proberen deze zo snel mogelijk online te verduidelijken zodat tijdens de trainingen minder instructie nodig is. Het is de bedoeling dat deze oefeningen steeds terugkomen zodat iedereen ze na een tijdje vlot beheerst.
Naast de vele gedetailleerde afspraken willen we jullie in essentie alleszins meegeven dat de trainingen plaatsvinden:

 • zonder toeschouwers of ouders/begeleiders langs de lijn
 • met respect voor de hygiëneregels en sociale (1,5 m buiten het veld) en actieve ‘distancing’ (5 m op het veld)
 • en niet te vergeten: het sportmateriaal (behalve de sticks en ander eigen materiaal van de speler zelf) nodig voor de trainingen zal ALLEEN door de trainers aangeraakt mogen worden

 

 Bovendien wordt het aangeraden om voor én na de trainingen mondmaskers te gebruiken.

Hou er rekening mee dat dit alles geldt onder voorbehoud van wijziging van de richtlijnen.

Om ervoor te zorgen dat de maatregelen van de Nationale Veiligheidsraad niet teruggeschroefd worden, vragen we spelers en ouders de richtlijnen STRIKT op te volgen en de opgelegde regels en afspraken te respecteren . Het is de verantwoordelijkheid van ons allen om over elkaars gezondheid te waken.

Op deze wijze zullen we -allen te samen- onze te duchten tegenstander in stijl maar genadeloos verslaan. Tot slot geven we alvast de tussenstand mee: Hasselt Stix – Corona: 2-1.

 

PLAY IT SAFE !

Intern reglement opstart trainingen Hasselt Stix n.a.v. maatregelen van de Nationale Veiligheidsraad.

Dit bijzonder reglement is van toepassing vanaf 18 mei 2018 tot 30 juni 2020. Alle leden van de club die deelnemen aan de trainingen evenals de ouders en/of begeleiders zijn gebonden door de bepalingen van het reglement. Door hun deelname aan de trainingen bevestigen zij kennis te hebben genomen van alle bepalingen en deze te aanvaarden.

Ga voor Fair Play tijdens de wedstrijd van je zoon of dochter en trek het armbandje aan - na de match kan je met de tegenstander een kort verslagje doorsturen naar https://hockey.be/nl/fair-play-ouder/   ( het wachtwoord is Hockey2020 )

Er steken twee armbandjes en een folder in elke keeperstas - meer info bij je manager.

Klik hier voor meer informatie over het Fair Play Ouder project.

Beste,

Wij zijn op zoek naar enkele mensen die de "Vaste Barploeg" van onze club willen versterken.

Zoals jullie wellicht allemaal al weten, wordt de Bar op zaterdag open gehouden door de ouders van telkens 3 teams, die elkaar aflossen in de loop van de dag aflossen.

Integreer Hockey in de lessen LO en reserveer het Hockey 2 School pakket met 24 sticks, ballen, uitgewerkte lesvoorbereidingen bij secretariaat@hasselstix.be.

 

Hockey2School

Hockey2School is een project uitgewerkt om de hockeysport te integreren binnen de lessen LO. Hiervoor werd een Hockey2School brochure uitgewerkt die didactische ondersteuning biedt om hockey op school te kunnen beoefenen. De leerkracht lichamelijke opvoeding kan er nuttige informatie in terugvinden alsook verschillende leersituaties die hem of haar zullen helpen bij het onderwijzen, en dit in alle veiligheid. Voor dit project werd ook een materiaalpakket samengesteld dat de veiligheid garandeert binnen een schoolomgeving. Clubs die deelnemen aan de infosessie bieden we graag een materiaalpakket aan, volledig gratis, indien ze met dit project van start gaan.

 • Een duidelijk uitgewerkte brochure
 • Uitleg over regels
 • Uitleg over basistechnieken
 • Uitgewerkte oefeningen en voorbeeldlessen
 • Aangepaste en veilige materialen
 • Samengesteld materiaalpakket

 

5 voordelen van hockey op school

 • Een veilige uitrusting aangepast aan de schoolomgeving
 • Hockey is aangepast aan het gemengd onderwijs
 • Hockey kan overal beoefend worden
 • Hockey is technisch een enorm gediversifieerde sport
 • Hockey zorgt voor de ontwikkeling van de Sociaal-motorische samenwerking

 

Niet minder dan 5 scheidsrechters zijn geslaagd in hun praktisch examen, wat het totaal brengt op 8 Club Umpires voor Hasselt Stix (Ruben Hermans, Quinten Vertessen, Siet Adriaenssens Piasecki, Dario Marechal, Nell Sterckx, Anne-Charlotte Rombouts, Tarik Remans en Emile Schobbens).

Anne-Charlotte Rombouts en Nell Stercks zijn de allereerste vrouwelijke Club Umpires van heel Limburg en de 3de en 4de vrouwelijke Club Umpire van België. Wannes Theys is de allereerste Nationale Jeugdscheidsrechter van heel Limburg.

 

Nog even alle primeurs op een rij:

 

 • allereerste Nationale Scheidsrechter van heel Limburg (Xavier Croquey)
 • allereerste Nationale Jeugdscheidsrechter van heel Limburg (Wannes Theys)
 • allereerste Club Umpires van heel Limburg
 • allereerste vrouwelijke Club Umpires van heel Limburg
 • we behoren tot de clubs met de meeste Club Umpires van België

De meisjes van U9G1 wonnen de fotowedstrijd i.v.m. “De week van de Official”, georganiseerd door de Vlaamse Hockey Liga en de Royal Belgian Hockey Association. De wedstrijd werd georganiseerd naar aanleiding van “De week van de Official” om zodoende de scheidsrechters te bedanken voor hun wekelijkse inzet.

Hasselt Stix in de Pers!
Gefeliciteerd
31/05
Kurt Vanstreels
31/05
Nore Hendrickx
31/05
Charlotte Timmermans
02/06
Michael Vanherk
03/06
Siet Adriaenssens Piasecki
04/06
Charlotte Byloos
Lid worden van onze club?

Kom vrijblijvend langs voor een kennismaking of schrijf je in via deze pagina.

Outdoor Trainingsuren

Bekijk hier de trainingsuren

Kalender
  May 2020  
M T W T F S S
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Hasselt Stix    |    Locatie: Sportpark Kiewit - Tulpinstraat 42 - Hasselt    |   Contact